فرآیند مهارت تفکر محاسباتی

در صبح یک روز، باید به محل کار یا مدرسه بروید مسیر همیشگی به دلیل بارندگی ، ترافیک و یا هر دلیل دیگری بسته شده و نمی شود از این مسیر ادامه داد، حالا چه می کنید؟

معلوم هست مسیر دیگری را جایگزین کرده و حرکت می کنید. در واقع شما با استفاده از مهارت تفکر ، (فرآیند تفکر محاسباتی) مشکل را حل کردید.

سوالی که در ذهن به وجود می آید این است که : چه طور می شود مهارت تفکر (تفکر محاسباتی) را به فرزندانمان یا دانش آموزان، بیاموزیم تا بتوانند مشکلات روزمره خود را حل کنند؟

مهارت تفکر محاسباتی به ما کمک می کند که راحتتر تصمیم گیری کنیم ، محاسبات اولیه را انجام دهیم و درکل، بتوانیم مسائل را حل کنیم .

فرآیند تفکر محاسباتی در چهار مرحله انجام می شود:

تجزیه (Decomposition)

شکستن مشکلات به بخش های کوچکتر (قابل کنترل و قابل حل شوند.)

مسئله مسواک زدن را بخش های کوچکتر تبدیل کردیم (برداشتن مسواک، زدن خمیردندان به مسواک، مسواک زدن به دندان، و آب کشی دندانها.)

الگو شناسی (Pattern Recognition)

آیا شباهتی بین این مشکل و موردی مشاهده می کنید؟آیا موردی تکرار می شود؟

اگر تا به حال تکه ای از مبلمان IKEA ساخته اید، اهمیت الگوها را درک خواهید کرد. هنگام ساختن یک کشوی IKEA، احتمالاً مونتاژ کشو اول خیلی بیشتر از کشو چهارم یا پنجم طول می کشد. وقتی مراحل ساخت خود را تکرار می کنیم، یاد می گیریم که چگونه دستورالعمل ها را سریعتر حل کنیم و از اشتباهات خود درس بگیریم. روند پرزحمت مونتاژ آن بخش اول به ما مهارت هایی را می آموزد تا در آینده این فرآیند را به نحو احسن انجام دهیم.

انتزاع و تعمیم الگو (Abstraction)

تمرکز بر روی بخشهای مهم و نادیده گرفتن اطلاعات غیر ضروری، این مرحله از سخت ترین بخش های یادگیری محاسباتی هست.

 بازی اتاق های فرار، مصداق عینی این مرحله از تفکر محاسباتی می باشد. ( بازی اتاق فرار یا بازی اسکیپ روم(Escape Room)  ) یک بازی تیمی 2 تا 10 نفره یا بیشتر است که اعضای تیم در زمانی محدود باید چالش‌های مختلفی که غالبا فکری هستند (نه فیزیکی) را پشت سر بگذارند و با توجه به سناریو بازی، رازی را کشف یا از مکانی فرار کنند، هر کدام از بازی های اتاق فرار هم، درجه سختی مخصوص به خود را دارند که ارائه کنندگان این بازی‌ها، درجه سختی‌ها را با توجه به معماها و سیر بازی معین می‌کنند)

طراحی الگوریتم (Algorithms)

اولین قدمی که می توانید برای حل این مشکل بردارید چیست؟

 برای حل این مشکل چه مراحلی باید انجام دهید؟

مهارت تفکر محاسباتی یک تکنیک قدرتمند حل مسئله است که ما را برای حل مسائل پیچیده در دنیای مدرن مجهز می کند. تفکر محاسباتی را می توان در نحوه تصمیم گیری افراد، انجام محاسبات اولیه و حل مسائل مشاهده کرد. مهارت تفکر محاسباتی یک مهارت مهم برای درک دانش آموزان است.

مهارت‌هایی که دانش‌آموزان از «فکر کردن مانند رایانه» به دست می‌آورند، آنها را برای موفقیت آینده آماده می‌کند.

مهارت تفکر محاسباتی ، یکی از مهارت های مدیران آینده است. این مهارت نه تنها در شغل بلکه در مسائل روزمره کارساز است.

340,000
300,000
تومان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *